BRUSSELS BEER CHALLENGE 2017

BRUSSELS BEER CHALLENGE 2017

LINDEMANS GINGERGUEUZE WINT GOUD

Vandaag werden de laureaten van de Brussels Beer Challenge bekendgemaakt tijdens de Horeca Expo in Gent. De prestigieuze wedstrijd is aan zijn 6de editie toe en het succes ervan blijft toenemen. Voor deze editie werden maar liefst 1400 verschillende bieren vanuit de hele wereld ingezonden en vakkundig geproefd door een 85-koppige internationale jury. Na de grote oogst van vorig jaar, viel Lindemans ook dit jaar weer in de prijzen. Gingergueuze, de laatste toevoeging in het gamma van de ‘botanische Lambiekbieren’, kreeg de gouden medaille in de categorie ‘Speciality Beer: Other Sour Ale’.

“Met onze ‘botanical lambics’ zoeken we naar een nieuwe dimensie voor onze gevierde oude geuze.”, zegt Geert Lindemans, Gedelegeerd bestuurder van familiebrouwerij Lindemans. “Elke nieuwe variant is het resultaat van een lang proces om tot een bier te komen waarbij het toegevoegde kruid een echte meerwaarde biedt aan onze traditionele oude geuze. Het geeft uiteraard voldoening om na Spontanbasil en Blossomgueuze, ook onze jongste telg, Gingergueuze in de prestigieuze prijzen te zien vallen.”

Gingergueuze

De beperkte oplage van de Gingergueuze, gecombineerd met de grote vraag uit het buitenland en de seizoensgebondenheid van de benodigde Thaise gember, maakt dat dit bier niet makkelijk te vinden is. Wie Gingergueuze graag zelf aan een smaaktest wil onderwerpen, kan terecht bij de betere bierenspeciaalzaak of tijdens de eindejaarsperiode bij Carrefour.

“Ik zie het succes van onze botanical lambics ook als een bevestiging van de absolute topkwaliteit van onze Cuvée René.”, vult Dirk Lindemans, eveneens gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, aan. “Wij hebben enkel respect voor de traditie en geschiedenis van de traditionele oude geuze, en voegen dimensies toe die ervoor zorgen dat het bier het typische karakter van die oude geuze behoudt, maar met een originele, extra toets.”

Alle laureaten van de Brussels Beer Challenge kan je hier terugvinden:

http://docs.brusselsbeerchallenge.com/brusselsbeerchallenge/BBC2017_Awards_list_Categories_EN.pdf