Lindemans BlossomGueuze

De nieuwste telg in de ‘Botanical-lambics’ familie

Dinsdag 17 november 2015 — Lambiek is een heel dankbaar bier om creatief mee om te gaan. Familiebrouwerij Lindemans bewees dat al in het verleden en recent nog met de lancering van hun SpontanBasil, een oude geuze gemacereerd met verse basilicum.  De samenwerking met Mikkeller bleek een schot in de roos, na enkele dagen was de hele voorraad uitverkocht. Vandaag komt er een nieuwe variant op de markt: Lindemans BlossomGueuze, een andere oude geuze met een twist die deze keer met vlierbloesem gemaakt werd. Het resultaat is alweer een zeer eigenwijs bier, perfect voor foodpairing, of als aperitief. 

“Het grote succes van de SpontanBasil was een beetje onverwacht.”, zegt Geert Lindemans, Afgevaardigd Bestuurder van Brouwerij Lindemans. “Het zette ons aan het denken over welke kruiden of botanicals er nog goed zouden passen bij een zurige, oude geuze. Met de vlierbloesem zijn we voor een iets subtielere smaak gegaan. We zijn ervan overtuigd dat onze BlossomGueuze daarmee nog een tikkeltje toegankelijker is geworden.”

BlossomGueuze

BlossomGueuze is een assemblage van 2 tot 3 jaar lambiek op hout gerijpt, versneden met lambiek van 12 maanden en vlierbloesem. Na hergisting in de fles heeft deze geuze een gouden kleur en combineert het de zure smaak van lambiek met de natuurlijke en frisse aroma's van vlierbloesem.

Het is het ideale aperitief, ook perfect te combineren met verschillende gerechten. Beperkte editie: 10.000 flessen. Vanaf 16 september te verkrijgen bij de beste bierhandelaars en horecazaken.

Design

“Zoals al onze lambiekbieren zit ook de BlossomGueuze in een champagnefles, verzegeld met kurk en kroonkurk”, zegt Dirk Lindemans, neef van Geert Lindemans en tevens Afgevaardigd Bestuurder. “We kregen bij onze SpontanBasil ook veel complimenten over het design van onze fles. Dus hebben we ons best gedaan om voor de nieuwe BlossomGueuze een even mooie fles te maken!”

Foodpairing

We vroegen aan Thomas Locus, chef-eigenaar van het uitstekende sterrenrestaurant Bistro Margaux om enkele hapjes te creëren die perfect passen bij de bijzondere smaak van de BlossomGueuze. “Het is een ideale aperitief, ook perfect te combineren met verschillende ingrediënten zoals oesters, vis, fazant of piepkuiken.”

 

We geven een receptje mee:

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 4 krokante volkoren crackers
 • 20gr Merlot azijn
 • 20gr water
 • 40gr ganzenlever
 • 20gr kippenbouillon
 • 20gr room
 • Enkele verse vlierbloesems
 • 1 gelatineblaadje

Bereidingswijze:

 1. Een gladde crème mixen van de ganzenlever, room en kippenbouillon.  Deze nadien in vormpjes invriezen.
 2. Het gelatineblaadje oplossen in de Merlot azijn en het water.  Hier dan de vormpjes ganzenlever doorhalen.
 3. De vormpjes op de crackers plaatsen en afwerken met verse vlierbloesem.

Andere hapjes door Thomas Locus:

 • St-Jacobsnoot (Pompoen – teriyaki –crispy ui)
 • Mandarijn (Ganache – speculaas – hazelnoot)

BlossomGueuze Launch Event, November 16th 2015