Lindemans Lambic Tour – 18 september

Combineer de autoloze zondag met het beste dat Brussel én het Pajottenland te bieden hebben.

Maandag 12 september 2016 — Vlezenbeek, 12 september 2016 ­– Op zondag 18 september is het weer Autoloze Zondag. Het ideale moment om op je fiets te springen en de hoofdstad en omgeving op een volledig andere manier te ontdekken. Omdat je van fietsen dorst zou kunnen krijgen, en omdat het gewoon leuk is, organiseert Brouwerij Lindemans voor het eerst de Lindemans Lambic Tour. Voor wie er graag een uitstapje van maakt, is er een fietstocht van 20 of 40 km tussen hartje Brussel en de brouwerij in het Pajottenland.

20 km of 40 km?

Voor de sportievelingen die 20km gaan trappen is Brouwerij Lindemans het vertrekpunt van de tocht. De enthousiastelingen zijn welkom tussen 9u en 14u op de brouwerij. Daar krijgen ze eerst een rondleiding en degustatie(s), alvorens hun stalen ros te bestijgen richting hoofdstad, het eindpunt van de tocht. We zorgen ervoor dat ze zeker niet verdwalen: de route wordt onderweg aangegeven met pijltjes en je krijgt een papieren plan. Je kan ook de route via de Lindemans website downloaden voor de gps.

De ambitieuzere fietsers die kiezen voor de tocht van 40 km worden tussen 9u30 en 13u verwacht op het Koningsplein in Brussel. Daar beginnen ze aan hun

tocht doorheen de hoofdstad richting de brouwerij. Eens daar aangekomen krijgen ze natuurlijk ook een rondleiding en degustatie(s). Daarna maken ze weer rechtsomkeer richting Brussel. Ook zij zullen niet verkeerd rijden dankzij de pijltjes en het papieren plan. Uiteraard kan ook die route gedownload worden naar een gps-toestel.

Tijdens de rondleiding kan je het unieke verhaal van spontane gisting ontdekken, die lambic zijn typische smaak en karakter geven. Elke deelnemer die zich op voorhand inschrijft, krijgt 2 gratis degustaties en een extra attentie. Kom je in groep (min. 4 personen), dan maak je ook kans op een vat kriek!

Inschrijven via de website kan tot zaterdagmiddag. Je kan je ook ter plekke nog registreren. http://www.lindemanslambictour.be/nl/

Geert Lindemans zal op zondagvoormiddag beschikbaar zijn op de brouwerij voor eventueel gewenste interviews.