VENUEZ18: Lindemans presenteert LINDEMIX

VENUEZ18: Lindemans presenteert LINDEMIX

Verrassende cocktails op basis van Lindemans lambiekbieren

Dinsdag 27 maart 2018 — Een smaakvolle, frisse kwaliteitscocktail. Hoe kan je de lente beter verwelkomen? Cocktails blijven een populaire keuze op een zonnige dag, en dat is helemaal terecht. Iedereen heeft wel een favoriet: zoet, zuur, zout of bitter, de mogelijkheden zijn oneindig. 

Cocktailmakers die bier als ingrediënt gebruiken komen nog niet zo heel vaak voor. Mixologist Jef Berben van El Jefes Cocktails gaat er al vele jaren mee aan de slag. “Bieren  kunnen een interessante basis van een cocktail zijn en de fruitbieren van Lindemans vormen een perfect ingrediënt met hun kruidige en fruitige toetsen.”, aldus mixoloog Jef Berben. “De Lindemix cocktails zijn laag in alcohol en vol van smaak, eenvoudig te bereiden en toch verrassend complex. Deze vier aspecten van een geslaagde cocktail zullen in de toekomst nog belangrijker worden.”, vervolgt Jef Berben, “Als je dan ook nog kan werken met uitzonderlijke producten van eigen bodem, zoals het assortiment van Lindemans, klopt het plaatje helemaal.” De smaken van de Lindemix biercocktails overtuigen voor elke gelegenheid wanneer het El Jefes Cocktails receptuur correct wordt uitgevoerd. 

 “Zelf gebruiken wij onze fruitbieren ook al langer in cocktails.”, vult Dirk Lindemans tevreden aan, samen met zijn neef Geert 6de generatie aan het roer van de brouwerij. “De Mojito-kriek is bijvoorbeeld een uitvoerig beproefd en goedgekeurd recept, dat onze dorst naar andere, makkelijk te bereiden cocktailrecepten, alleen nog maar groter heeft gemaakt.”

Breng met deze zes verrassende en moeiteloos te bereiden Lindemans recepten de cocktails ook op jouw terras naar een hoger niveau.

Lindemans Kriek Mojito

 • 30 ml Monin Mojito Munt siroop
 • 30 ml vers limoensap
 • 20 ml Havana Club Anejo Blanco
 • 125 ml Lindemans Kriek

Schenk de siroop, het vers limoensap en de rum in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Kriek toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met voldoende munt.

Lindemans Apple Amaretto

 • 20 ml Amaretto
 • 20 ml vers limoensap
 • 10 ml Monin Orgeat (Amandel) siroop
 • 125 ml Lindemans Apple

Schenk de Amaretto, het vers limoensap en de amandelsiroop in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Apple toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met een schijfje appel of limoen.

Lindemans Cassis Cooler

 • 20 ml vers limoensap
 • 20 ml Monin lavendel siroop
 • 125 ml Lindemans Cassis

Schenk het vers limoensap en de lavendelsiroop in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Cassis toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met schijfje limoen, eetbare bloemen of lavendel.

Lindemans Framboise Delish

 • 20 ml vers limoensap
 • 20 ml Monin witte chocolade siroop
 • 20 ml Havana Club Anejo
 • 125 ml Lindemans Framboise

Schenk het vers limoensap, de rum en de witte chocoladesiroop in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Framboise toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met limoen, witte chocolade schilfers of een framboos.

Lindemans Pecheresse Julep

 • 20 ml vers limoensap
 • 20 ml Monin Mojito Munt siroop
 • 20 ml Whisky of Bourbon
 • 125 ml Lindemans Pecheresse

Schenk de siroop, het vers limoensap en de whisky in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Pecheresse toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met een bosje verse munt, een beetje bloemsuiker of een schijfje perzik.

Lindemans Smokey Faro

 • 20 ml vers limoensap
 • 20 ml Monin suiker siroop
 • 20 ml Mezcal
 • 125 ml Lindemans Faro

Schenk de siroop, het vers limoensap en de Mezcal in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Faro toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met een schijfje limoen en eventueel een rokend staafje kaneel.

Over Jef Berben

Jef Berben (°1971) groeide op in de bossen van Brasschaat. Het liefst wroet hij uren en dagen met zijn handen in de aarde, gefascineerd door smaken, kruiden en planten. Op zeer jonge leeftijd kwam zijn talent om smaken te combineren tot uiting. In food & drinks weet hij dan ook als vanzelf onverwachte smaakcombinaties te versmelten alsof het nooit anders was.

Jef kan reeds terugblikken op een rijk gevulde carrière. Vandaag behoort hij tot de absolute top van België en levert hij met zijn mobiel concept El Jefes Cocktails (Spaans voor ‘Cocktails van de chef’) cocktailcatering op maat volgens de oude school, de nieuwe school en zijn eigen school en teelt hij zijn eigen kruiden, eetbare bloemen en andere garnituren. Hij zweert bij verse producten, brouwt zelf siropen, specialiseert zich in pop-up bars, workshops en high end degustaties voor levensgenieters op zoek naar kwaliteit, originaliteit, kennis en entertainment.

Over VENUEZ

Sinds de oprichting in 2009 bepaalt VENUEZ de norm voor inspiratie in de hospitality sector. De achtste editie van de Modern Hospitality Show, 'VENUEZ18', vindt plaats op zondag 25, maandag 26 en dinsdag 27 maart 2018.

Het evenement wordt, net zoals vorig jaar, gehouden in Park Spoor Noord in Antwerpen, met als doel bezoekers inspiratie te geven en een blik te werpen op de hospitality van morgen. Het beproefde recept blijft ongewijzigd: tijdens dit driedaagse evenement presenteert VENUEZ de nieuwste en meest innovatieve trends in de horeca.

VENUEZ concentreert zich niet alleen op Belgische trends en concepten, maar kijkt ook over onze grenzen heen. Een reeks vooraanstaande Belgische en internationale experts, ondernemers en bartenders werden uitgenodigd om hun visie te delen met een internationaal publiek.

Maak je klaar voor een spannende beurs vol nieuwe ontdekkingen in food & drinks, ervaring, design en nog veel meer. Eén ding is zeker: VENUEZ18 is de place to be voor de hospitality-ondernemer van morgen!

Mojito Kriek
Smokey Faro
Framboise Delish
Cassis Cooler
Apple Amaretto
Apple Amaretto
Pecheresse Julep
Framboise Delish
Cassis Cooler
Mojito Kriek
Smokey Faro
Arne Van Ongeval yourside