WORLD BEER AWARDS 2017

LINDEMANS UITGEROEPEN TOT BELGIË’S BESTE GEUZE EN BESTE KRIEK

Op 10 augustus werden in Londen de World Beer Awards uitgereikt. Het gaat hierbij om het eerste luik van de awards, waarbij alle brouwers te horen kregen wie zichzelf in eigen land een jaar lang de ‘beste’ mag noemen, en aldus mag pronken met het bijhorende logo op de flesjes. Per categorie wordt voor elk land een ‘country winner’ gekozen, gevolgd door de aankondiging van de laureaten van de gouden, zilveren en bronzen medailles. Brouwerij Lindemans won voor zowel de categorie ‘Gueuze’ als voor de categorie ‘Kriek’ de award van ‘Country Winner’.

Vandaag de dag gaat het heel goed met de lambiekbrouwerijen. Meer dan ooit dragen bierliefhebbers traditionele waarden hoog in het vaandel en gaan ze op zoek naar de meer complexe, authentieke smaken. Om de eeuwenoude traditie in stand te kunnen houden blijft de familie Lindemans meer dan ooit investeren in de productie en kwaliteit van lambiek, Oude Gueuze en Oude Kriek”, zegt Dirk Lindemans, Gedelegeerd Bestuurder van de brouwerij.

We zijn zeer verheugd om als Belgiës beste gekozen te worden in de prestigieuze categorieën ‘Kriek’ en ‘Gueuze’. Het is na de vele bekroningen van voorgaande jaren een genoeglijke bevestiging dat onze Cuvée René ‘Oude Kriek’ en ‘Oude Gueuze’ geapprecieerd worden” aldus Geert Lindemans, eveneens Gedelegeerd Bestuurder.

Alle laureaten in de categorieën Kriek en Gueuze:

Gueuze

Belgium

Country Winner - Lindemans: Old Gueuze Cuvée René

Gold - Brouwerij Boon: Oude Geuze Boon Black Label

Silver - Mort Subite: Oude Gueuze

Bronze - Brouwerij Boon: Oude Geuze Boon

Kriek

Belgium

Country Winner - Lindemans: Old Kriek Cuvée René

Gold - Mort Subite: Oude Kriek Lambic

Silver - Mort Subite: Kriek Lambic Tradition

Bronze - Wilderen Kriek: Cherry Beer

Bronze - Oud Beersel: Oude Kriek

http://www.worldbeerawards.com/news/world-style-winners-and-country-winners-announced

Naast de winnaars per land werden ook de winnaars per stijl bekend gemaakt. De grote finale volgt op 21 september 2017.

Arne Van Ongeval yourside